Textiel race

De kinderen uit groep 6, 7 en 8 van Basisschool de Driesprong in Hoge Hexel doen mee aan de Textiel Race. Tussen 20 september en 14 oktober proberen zij zoveel mogelijk kleding en textiel in te zamelen.

De Textiel Race maakt het inzamelen en recyclen van kleding en textiel leuk en leerzaam. Tien scholen in de regio nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. Daarnaast krijgen alle deelnemende scholen een waardevolle gastles over textiel en duurzaamheid.

De school die het meeste textiel ingezameld heeft, krijgt een schoolreisje aangeboden.Wat is oud textiel?(Kapotte) Kleding, schoenen, beddengoed (geen kussens of dekbedden), lappen stof, tassen, riemen, Goedijnen, petten, hoeden, mutsen, handdoeken, theedoeken, schort, knuffels, etc. Hoe kunt u helpen?Tijdens een Textiel Race kunnen buurtbewoners hun kleding en textiel aanmelden op ​www.textielrace.nl.​ Leerlingen komen de kleding/het textiel dan op een door u gewenst moment bij u thuis ophalen.Ook staat er tussen 20 september en 14 oktober een textiel container bij Bassischool de Driesprong (Nieuwe Schoolweg 3 in Hoge Hexel) waarin u zelf schoon en droog textiel kunt aanbieden.