Stille tocht grotendeels afgelast

Als gevolg van de maatregelen tegen Corona kan de traditionele dodenherdenking niet doorgaan. De vlag mag de hele dag half stok hangen. Verder zullen er kransen gelegd worden bij het monument van Kapitein Lancker. Wethouder Croes doet dat namens de gemeente Wierden en als bestuur zullen we een krans leggen namens de bevolking van Hoge Hexel. Er mag daar helaas, maar begrijpelijk, geen publiek bij zijn. De gemeente zal een film maken van de kransleggingen in Wierden. Deze film wordt vanavond geplaatst.

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”