Lichtroute en straatversiering ivm 75 jaar bevrijding

Kunt u zich nog herinneren dat Hoge Hexel 50 jaar bevrijd was? Het was een groot feest in Wierden/Hoge Hexel! Alle buurten hebben zich groots ingezet om hier bij stil te staan. Inmiddels is dit alweer bijna 25 jaar geleden. Wat inhoudt dat Wierden/Hoge Hexel volgend jaar in april-mei 75 jaar bevrijd is. Hoe fijn is het dat wij nu in vrijheid mogen leven!

Volgend jaar willen we hier, in de hele gemeente Wierden, ook weer een indrukwekkend feest van gaan maken. De voorbereidingen zijn al begonnen zoals jullie wellicht al hebben gelezen in de kranten en op social media. Er wordt o.a. gesproken over het versieren van de straten en een lichtroute.

Als Hoge Hexel willen we hier graag bij aansluiten. Voor de lichtroute kunnen we denken aan uitbeelding op een bepaald punt in Hoge Hexel of misschien meerdere uitbeeldingen op verschillende plekken. Deze uitbeelding moet wel te maken hebben met de oorlog en/of bevrijding. Het mooiste zou zijn wanneer het een item betreft dat ter hoogte van de straat heeft plaatsgevonden, maar dat is geen must!

We zouden het erg leuk vinden wanneer de straten worden versierd en deze lichtroute ook langs en/of door Hoge Hexel zou komen.

Wij zijn aan het inventariseren hoe u hier over denkt en of u daar aan mee wilt werken. Omdat het thema VERTEL HET DOOR is, zouden wij het heel mooi vinden als jong en oud samenwerken. Bij deze ook een warme oproep aan de jeugd (15 tot 25/30 jarigen) om zich aan te melden! Kijk voor meer informatie ook even op de Facebook pagina www.facebook.com/lichtroute. Of hou de Facebook pagina van Plaatselijk Belang Hoge Hexel in de gaten!!

Wilt u als buurt of op persoonlijke titel aansluiten bij dit initiatief, geef het dan door aan een van de bestuursleden.